Haku agilityn pienryhmiin vuodelle 2024 alkaa

6.10.2023

Klikkaa kuva suuremmaksi

Haku agilityn pienryhmäpaikkoihin kevätkaudelle 2024 (1.1.-31.6.) alkaa 6.10 ja päättyy 31.10.2023.

Tässä haussa ryhmiin voivat hakea sekä vanhat että uudet harrastajat, sekä valmennusryhmiin hakijat. Luethan ohjeet huolellisesti ennen hakemuksen täyttämistä.

Ohjattu ryhmä maksaa 140e ja itseohjautuva 120e. Valmennusryhmissä lisäksi erillisen valkkumaksu.
Ohjatussa ryhmässä on viisi koirakkoa, itseohjautuvassa kuusi.

Ryhmien ajat ja kouluttajat on listattu hakulomakkeeseen, joka löytyy alapuolelta.
Kouluttajien esittelyihin ja ryhmien tasovaatimuksiin voit tutustua tästä linkistä.

HAE RYHMÄPAIKKAA TÄLLÄ LOMAKKEELLA. (Avoinna 31.10. saakka)
Täytäthän jokaista erillistä pienryhmäpaikkaa kohden oman lomakkeen, kiitos! Mikäli jaat paikan kahden koiran kesken, jätä yksi hakemus.

Lisätiedot Laura Pitkänen/poksagi@gmail.com .

Yleiset pääsyvaatimukset

– PoKS ry:n jäsenyys.
– Kaikkiin ryhmiin (paitsi penturyhmään) vaaditaan vähintään agilityn jatkokurssin käyminen tai vastaavat taidot. Koiran tulee pystyä suorittamaan muutamasta esteestä koostuvia ratatehtäviä ja ohjaajan tuntea perinteisimmät agilityohjaukset. 
– Hallissa on kaksi kenttää, joten samaan aikaan viereisellä kentällä harjoittelee toinen ryhmä. Tästä syystä koiran on oltava ohjaajan hallinnassa. Koira ei saa olla aggressiivinen toisia koiria tai ihmisiä kohtaan. Järjestämme uusille hakijoille hallittavuustestin tai todennamme hallittavuuden jollain muulla tavoin.
– Yleinen kiinnostus lajia kohtaan, sekä halukkuus osallistua talkootoimintaan ovat hakijalle eduksi.
– Pienryhmäpaikan haltijan tulee hankkia Agilityliiton lisenssi, jossa edustusseurana PoKS ry.

* Valmennusryhmiin lisäksi erillinen koulutusmaksu.

Vanha pienryhmäläinen

– Pienryhmässä syyskaudella 2023 treenanneilla tulee olla kuluvan kauden pienryhmävelvoitteet suoritettuna kauden loppuun mennessä.  Pienryhmäpaikat jaetaan talkoopisteaktiivisuuden perusteella, joten muistathan täydentään lomakkeelle kaikki vuoden aikana tekemäsi talkoot.

Mitkä ihmeen talkoovelvoitteet?
Ryhmäpaikkaa kohden talkoopisteitä tulee tehdä kauden aikana 7 pistettä.
Vapaavuoro-oikeuden voit tienata seuraavalle kaudelle tekemällä lisäksi 8 pistettä.
Eli ryhmäpaikka 7p + vapaavuorot 8p = yht. 15p/kausi.

Näistä talkoovelvoitteista pienryhmäläisten tulee tehdä vuodessa 6 talkoopistettä virallisissa kilpailuissa. Näistä 3 pistettä tulee tehdä oman lajin kisoissa. Pienten lajien kohdalla tästä voidaan poiketa. 

Lue lisää talkootoiminnasta.

Hakulomakkeen täyttäminen
1. Täydennä omat ja koirasi tiedot niille valituille kohdille
2. Täytä talkoopisteesi taulukkoon huolellisesti.

TALKOOT-kohtaan erittele kaikki tekemäsi talkoot seuraavaa kaavaa noudattaen:
pvm – talkoiden aihe – pistemäärä
esim. 21.3.2022 Agilitymöllit 3p
jne.

Laske talkootuntien tarkka yhteismäärä kohtaan "talkoot yhteensä"
Mikäli haet useampaa ryhmäpaikkaa, ilmoita lomakkeella ne pisteet, jotka käytät juuri siihen ryhmäpaikkaan sillä koiralla, jolle lomaketta olet täyttämässä. Huomaathan, että samoja talkoopisteitä ei voi käyttää enää muita pienryhmäpaikkoja hakiessa.

LISÄSELVITYS TALKOISTA-kohtaan voit jättää perustelusi sille, miksi et ole saanut talkoopisteitä tehtyä. 

3. Valitse ryhmä/ryhmät, joissa haluat treenata. Valitse kaikki ne ryhmät ja ajankohdat, jotka sopivat sinulle. Merkitse selkeästi toiveidesi järjestys!
4. Lisätietoja-kohtaan voit  täydentää muita toiveita/perusteluita ryhmäpaikkaan liittyen. 
5. Tarkasta lomake vielä kertaalleen ja lähetä lomake. Jos teet virheen tai haluat myöhemmin täydentää hakemustasi, tee uusi hakemuslomake ja täydennä siihen kaikki tiedot. Vanhempi hakemus tuhotaan ennen pienryhmien jakoa.

Uusi hakija

Mikäli haet ryhmäpaikkaa täysin uutena hakijana, kerrothan sen hakulomakkeen kohdassa lisäselvitys talkoista. Valitse ryhmä/ryhmät, joissa haluaisit treenata. Merkitse selkeästi toiveidesi järjestys!

Lisätietoja-kohdassa kerro sinun ja koirasi taitotasosta. Koirakoiden, jotka tulevat täysin uusina seuraan eikä koiralla ole kilpailutulosta agilitystä, rally-tokosta (avoin luokka), tokosta tai suoritettua BH-koetta, tulee suorittaa ennen ryhmään pääsyä hallittavuustesti tai muutoin pystyttävä todentamaan koiransa taitotaso.

Mikäli olet jo tehnyt talkoita Poksin tapahtumista, erittelethän ne huolellisesti hakulomakkeeseen. Ohjeen tähän löydät kohdasta ”Vanha pienryhmäläinen – hakulomakkeen täyttäminen”.

Valmennusryhmiin haku

Valmennusryhmiin haetaan samalla lomakkeella kuin muihinkin pienryhmiin. Ilmoitathan lomakkeessa selkeästi hakevasi ensisijaisesti valmennusryhmiin, jonka jälkeen muiden vaihtoehtoisten ryhmien järjestys.

Vuonna 2024 tarjolla yhteensä kaksi agilityn valmennusryhmää. Valmennuskerrat ovat kaksi kertaa kuukaudessa. Lisäksi joka toinen viikko on itsenäiset treenit, joiden aikana voi tehdä vaikkapa kotiläksyjä. Ryhmissä treenaa 7 koirakkoa, treeniaikaa on yhteensä kaksi tuntia. 

Viikkoryhmävalmentajina ensi vuonna toimivat parittomilla viikoilla tiistaisin Christa Saksa ja Sari Vähäniitty, parillisilla viikkoina keskiviikkoisin Laura Pitkänen.

Valmennusryhmät alkavat tammikuussa 2024 ja kestävät toukokuun loppuun saakka. Valmennusryhmiin voivat hakea kaikki poksin jäsenet. Koirakon tulee pystyä suorittamaan esteitä osana rataa ja olla tavoitteellinen. Ryhmäläiset maksavat normaalin ryhmäpaikkamaksun ja sen lisäksi valmentajan palkkion/kerta. Valmennuskerrat ovat joka toinen viikko ja joka toinen viikko ryhmäläiset treenaavat itsenäisesti. 

PoKS ry tukee valmennusryhmiin hakijoita 100e koulutusmaksulla/kausi, mikäli ryhmäläinen sitoutuu kouluttamaan velvoitekursseilla (esim. alkeis-, jatko- ja pentukurssit) 3 kertaa/kausi tai kouluttamaan vähintään 6 tuntia irtovalmennuksia.

Sarin ja Christan valmennusryhmä

  • Tiistaina kello 19.30-21.30. Valmennukset parittomina viikkoina, jolloin käytössä viikkorata.
  • Kaikki mölleistä kisaaviin, pääsyvaatimuksena kisatavoitteet
  • Koulutusmaksu 20e/kerta, kaikki koulutuskerrat laskutetaan kauden päätteeksi ja summaan lisätään Suomisportin laskutusmaksu 2e.

Lauran valmennusryhmä

  • Keskiviikkona kello 18.30-20.30. Valmennukset parillisina viikkoina
  • Treeneissä keskitytään tekniikkapainotteisiin ratoihin. On suotavaa, että ohjaajaa kiinnostaa kouluttaa koiralleen taitoja ja rakentaa osaamista huolellisesti. Mukaan ovat tervetulleita myös nuoret koirat, jotka eivät osaa aivan kaikkia esteitä.
  • Koulutusmaksu 15e/kerta,kaikki koulutuskerrat laskutetaan kauden päätteeksi ja summaan lisätään Suomisportin laskutusmaksu 2e.