Palveluskoiralajit tutuksi

4.5.2024


Palveluskoiralajit tutuksi - kurssilla käydään läpi kansallisia maastolajeja teoriassa sekä käytännön treeneissä. Kurssi soveltuu kaikille harrastuksesta kiinnostuneille koirakoille ja tarjoaa koirille sekä ohjaajille mielekästä yhteistyötä kehittävää tekemistä myös jatkoa varten. Teoriakerta pidetään tiistaina 21.05. klo 18 alkaen. Maastokerrat torstaisin 23.05.-27.06. klo 18 alkaen Siprin maastoissa, viimeinen kerta pidetään Onttolan raunioalueella. Maastokerroilla harjoitellaan jäljestystä, ilmavainutyöskentelyä (hakua) sekä etsintäkokeen osioita. Kurssin hinta on 70 euroa. Mukaan mahtuu kuusi koirakkoa. Vain Poksin jäsenille - jos et ole vielä jäsen, voit liittyä jäseneksi kurssipaikan varmistuttua. 

Kouluttajina toimivat Heidi Nissinen ja Minna Piiroinen.

Heidi intohimoinen koiraharrastaja. Useamman koiran kanssa vuosien varrella olen harrastanut palveluskoiralajeja sekä tokoa, rally-tokoa ja noseworkia. Tällä hetkellä pääpaino jäljellä (IFH). Opiskelen juuri eläinten kouluttajaksi sekä Nosework Trainers Academyssä hajutyöskentelyä. 
Tule mukaan yhteiselle opintielle kansallisten lajien pariin.

Minna, pitkänlinjan pelastus- ja palveluskoiraharrastaja. Olen toiminut aktiivisesti mukana palvelus- ja pelastuskoiratoiminnassa reilun 25 vuotta. Matkalla on ollut neljä viranomaisvaatimukset täyttävää pelastuskoiraa, joiden kanssa on kisattu myös palveluskoiralajeista jäljellä, haussa ja etsintäkokeissa. Jälki on intohimoni ja siinä harjoittelun varioimisessa. Lajien viehätys on siinä, että jokainen koira karvoihin katsomatta osaa näitä aivan luontaisesti tehdä - tule mukaan ja ylläty!


Ilmoittautuminen alkaa ti 7.5. klo 8. Ilmoittaudu mukaan tästä!⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠