Sagin tukema para- ja senioriohjaajien agilityvalmennus

3.7.2024

Nyt on aika ilmoittautua Sagin tukemaan paragility - ja senioriohjaajien (50+v) agilityvalmennukseen joka on suunnattu Pohjois-Karjalan kennelpiirin alueen SAGIn jäsenseurojen lisenssinhaltijoille, joille on joko vahvistettu SAGIn toimesta paragilitystatus, tai jotka kuuluvat lajin senioriharrastajiin. 

Valmennus koostuu kahdesta leiriviikonlopusta, jotka ovat 20-21.7 ja 31.8-1.9.2024.

 Valmennuksen omavastuun hinta on 35e/päivä. Ilmoittautuessasi sitoudut lähtökohtaisesti koko kahden viikonlopun kokonaisuuteen. Valmennukset ovat sekä lauantaina että sunnuntaina. Hakijoiden määrästä riippuen sinulla on treenit joko molempina päivinä, tai vain toisena viikonlopun päivänä. Asia vahvistuu hakuajan päätyttyä. 

Valmennukset pidetään Poks-hallilla, Joensuussa. Ensisijaisesti on varattu yksi paikka per osallistuja. Voit kuitenkin ilmoittautuessasi laittaa tiedoksi, jos sinulla on myös toissijainen koira tarjolla valmennukseen. Ilmoita myös selvästi jos et kykene osallistumaan viikonloppujen molempina päivinä. Valmennukseen etusijalla ovat koko kokonaisuuteen sitoutuvat koirakot. 

Tämän vuoden teemana on este- ja linjafokus joka on havaittu olevan varsin keskeinen tekijä koirakon onnistumisessa, riippumatta yksilön omasta tai koiran nopeudesta. Tavoitteena on ohjaajien linjafokuksen ymmärtämisen kasvattaminen, koiran linjan arvioinnin kohentuminen, linjaa tukevien ohjaustekniikoiden monipuolistamisen, etäohjauksen vahvistaminen ja sanallisten vihjeiden käyttö estefokuksen tukena. 

Näitä teemoja tuetaan sekä agilityvalmennuksen että hoopersvalmennuksen avuilla sekä luentokeskustelulla teemaan liittyen. Tapahtuman leirimuotoisuus vankistaa yhteisöllisyyttä ja syventää prosessointia. Koirakkokohtaista työstöä tuetaan ennakkotehtävillä sekä pienryhmäkeskusteluissa, joissa käsitellään ennakkotehtävän tuottamia teemoja, psyykkisen valmennuksen osa-tekijöitä sekä henkilökohtaisen kehittymisen tavoitteita. Valmennuksen merkittävänä tekijänä on myös vertaistuen saaminen jota vahvistetaan pienryhmän toiminnalla. 

Päivät koostuvat Saija Mustosen agilityluennosta yhtenä päivänä/viikonloppu, Saija Mustosen pienryhmän agilitytreenistä kahtena päivänä/viikonloppu, Mimmi Oinosen agilityn itsenäisyyttä ja irtoamista tukevasta hoopersvalmennuksesta yhtenä päivänä/viikonloppu sekä omaa kehitystä tulevan psyykkiseen prosessoinnin sekä vertaistuen saamiseen suuntaavasta pienryhmäkeskustelusta yhtenä päivänä/viikonloppu. 

Saija Mustonen kertoo itsestään seuraavaa: 

Saija on aloittanut agilityn jo vuonna 1998, kilpaillut lajissa yli 20v. useamman koiran kanssa menestyksekkäästi, valmentautunut lajissa lukuisilla ulkomaisilla huippuvalmentajilla & tottakai suomalaisilla, on ensimmäisen ryhmän OneMind Dogs coach. Aluksi kouluttanut harrastuksena seurassa ja nyt noin 10v. päätoimisesti. Lisäkoulutuksena suorittanut OneMind Dogs Mental koulutukset sekä useita agilityyn liittyviä kursseja.  

Kouluttajana Saija panostaa koiran ja ohjaajan yhteistyöhön, yksilöllisyyteen ja koiran ymmärtämiseen & taitoihin niin koiralle kuin ohjaajalle. Positiivisuuden kautta iloinen, taitava koirakko, jonka yhdessä tekemistä on ilo katsoa.  Vakituisissa viikkoryhmissä Saijalla on treenaajia laidasta laitaan, erilaisilla taustoilla, tavoitteilla, eri ikäryhmistä ja myös para-aksaajia. Jokainen on yhtä tärkeä, lajia voi harrastaa lähes kaikki omin tavoittein. Pääasia on iloinen yhdessä tekeminen ja tavoitteena on taitava koirakko, jotka osaavat lukea toisiaan ja joiden tekemistä on ilo katsoa. 

Oman perussairauden ja/tai useamman loukkaantumisen takia Saija on ollut pitkiäkin aikoja juoksukiellossa ja liikkuminen ollut hankalaa. Vaikka nyt juoksukunto on melkein normaalia, sennuiässä itsekin huomaa ettei aina ehdi joka paikkaan. Useampi omakin koira on jo koulutettu pysymään linjoilla, lukitsemaan tehtävät kauempaakin ja etenemään sekä kuuntelemaan verbaalisia käskyjä ohjauksen tukena ja niitä voi ohjata niin edestä kuin takaa.  ps. Saijan kouluttama koira on ollut pari kertaa para-agilityn SM-kisoissa lainassa ja taisi olla kerran mitaleillakin.  

Mimmi Oinonen kertoo itsestään seuraavaa: 

Mimmi Oinonen on valmentanut ja harrastanut hoopersia seuratasolla noin kolme vuotta, ja tähtäimessä heillä on hoopersin kisakentät harrastuskaverina toimivan Lilli-mäyräkoiran kanssa. Mimmillä on agilityn ja hoopersin apuvalmentajapätevyydet, suunnaten kohti hova2-tason pätevyyttä. Valmentajana Mimmi liputtaa koiran oman yritteliäisyyden ja oivaltamisen tukemisen puolesta, ja toivoo näkevänsä itselle rakkaan lajin parissa mahdollisimman paljon erilaisia koirakoita tulevaisuudessa.

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu valmennukseen sähköpostilla henna.palmunen(at)gmail.com Ilmoittautuessa kerro nimesi, lisenssinumerosi ja seurasi, koirasi nimi, koko ja taso, oletko paragilitaaja, 50+ senioriharrastaja tai 60+ agilityharrastaja. 

Ilmoittautumisaika on 3.7.-14.7.2024 Ilmoittautumisajan jälkeen saat tarkemmat tiedot SuomiSportissa tapahtuvasta valmennusryhmään liittymisestä ja maksujen maksusta.

 

Kuva: Jukka Pätynen