Hallin säännöt

Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:n hallissa noudatamme seuraavia ohjeita ja sääntöjä:

1. Koulutusryhmät sekä pentu-­ ja alkeiskurssit ovat tarkoitettu vain Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:n jäsenille. Jäsenmaksu tulee olla suoritettu hallituksen kulloinkin määräämään eräpäivään mennessä.

2. Koirat ulkoilutetaan hyvin ennen koulutukseen tuloa hallin tontin ulkopuolella. Tontille ei saa tehdä tarpeita. Kakat ja muut jätteet toimitetaan niille varattuihin astioihin. Huom! Pissa- ja kakkasakko 30 € (koskee myös pentuja). Vahingon sattuessa ulosteet on siivottava välittömästi siihen tarkoitetuilla aineilla ja välineillä.

3. Koiran ohjaaja on vastuussa koiran kaikista tekemisistä.

4. Halliin tai kentälle ei tuoda vihaista koiraa, sairasta tai lääkekuurilla olevaa koiraa, koiraa, jolla on ulko­- tai sisäloisia, kantavaa tai vasta synnyttänyttä narttua (30 vrk).

5. Juoksuiset nartut on sallittu pienryhmien treeneissä, kursseilla ja koulutuksissa juoksusuojat jalassa. Koira saa oleilla hallissa oman suoritusvuoronsa ajan, muutoin koira odottaa hallin ulkopuolella.

6. Koulutusalueelle tuotavien koirien on oltava rokotettuja Suomen Kennelliiton kulloinkin antamien voimassaolevien määräysten mukaisesti.

7. Koulutuksessa käytetään kuhunkin koulutukseen sopivaa talutinta ja kaulainta. Flexi ei sovellu mihinkään koulutukseen.

8. Koirilla tulee olla saatavilla juomavettä.

9. Kesäaikaan koiria ei saa jättää kuumaan autoon.

10. Koiria käsitellään eläinsuojelulain (247/1996) ja ­asetuksen (674/2010) mukaisesti.

11. Yhdistyksen sisäharjoittelutilan käyttöoikeus on niillä yhdistyksen jäsenillä, joilla on ko. tiloissa sovittu paikka jossain yhdistyksen koulutusryhmässä. Näissä koulutusryhmissä harjoittelevat sitoutuvat edustamaan Pohjois-­Karjalan Seurakoirat PoKS ry:tä niissä lajeissa, joissa on edustamisvelvollisuus.

12. Mikäli tilankäytöstä peritään erillinen käyttömaksu, tulee se olla maksettu käyttöoikeuden saamiseksi.

13. Itsenäisen harjoittelun osalta kaikkien harjoituksiin osallistuneiden nimet tulee kirjoittaa kokonaisuudessaan hallista löytyvään kansioon (etu­ ja sukunimi). (ent. myös pienryhmätreeneistä ja kursseista merkataan kansioon)

14. Hallin keinonurmella tulee käyttää eri kenkiä kuin ulkona harrastaessa. Käytä harjoitellessasi vain keinonurmelle soveltuvia kenkiä.

15. Hallissa olevia esteitä ei saa raahata tekonurmea pitkin, sillä nurmi rikkoutuu. Jos et voi nostaa esteitä, älä siirrä niitä.

16. Hallissa omaa suoritusvuoroaan odottavien koirien on oltava hiljaa.

17. Tupakointi on kielletty hallissa sekä koko hallialueella.

Säännöt on hyväksytty Pohjois­-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:n hallituksen kokouksessa 22.3.2023.