Vuoden tähti (näyttely)

Yleistä

1. Vuoden Tähti on Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:n kiertopalkinto. Se on jatkoa Ukin kupille, jonka on lahjoittanut Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:lle Sanna Ruotsalainen vuonna 2017. Ukin kuppi oli jatkoa Angelican maljalle, jonka Sari Palm lahjoitti Pohjois-Karjalan Seurakoirat Ry:lle vuonna 1986. 

Ukin kuppi- kiertopalkinnon itselleen lunasti kaanankoira XX vuonna 20XX voittamalla vuoden näyttelykoira kilpailun kolme kertaa sääntöjen mukaisesti.

Angelican malja- kiertopalkinnon lunasti itselleen faaraokoira Sawhorse’s Shoot Straight vuonna 2016 voittamalla vuoden näyttelykoira kilpailun PokS ry:ssä kolme kertaa sääntöjen mukaisesti.

2. Palkinto jaetaan vuosittain näyttelymenestyksen perusteella Vuoden näyttely tähdelle.

Kilpailuoikeus

1. Yhden koiran omistajista tai sijoituskoiran haltijan tulee olla Pohjois-Karjalan seurakoirat PoKS ry:n jäsen kilpailuvuoden alusta lähtien ja suorittanut jäsenmaksunsa jäsenyyden katkeamatta. Jos henkilö on liittynyt yhdistyksen jäseneksi kesken vuoden, otetaan huomioon vain ne tulokset, joiden aikana henkilö on ollut yhdistyksen jäsenenä.

2. Koiran virallinen kotipaikka on Pohjois-Karjala kilpailuvuoden alusta lähtien.

Palkinnonjako

1. Palkinnosta kilpaillaan Suomessa järjestettyjen ryhmänäyttelyiden, kaikkien rotujen kansallisten koiranäyttelyiden, NORD-näyttelyiden ja kansainvälisten koiranäyttelyiden tuloksilla. Sen sijaan pentu- ja veteraaniluokan tuloksia ei huomioida.

2. Koiran omistaja/omistajat tai sijoituskoiran haltija ilmoittaa korkeintaan viiden (5) näyttelyn tulokset kirjallisesti annettuun päivämäärään mennessä Pohjois-Karjalan Seurakoirat ry:n tietoon yhdistyksen pyytämällä tavalla. Kilpailuun voi osallistua ainoastaan PoKS ry:n lomakkeella.

3. Palkinto luovutetaan voittajalle PoKS ry:n vuosikokouksessa.

4. Kiertopalkinnon haltija kaiverruttaa maljaan koiransa nimen ja vuosiluvun. Haltija on velvollinen pitämään kiertopalkinnon asianmukaisessa kunnossa. Mikäli kiertopalkinto haltijallaan ollessaan häviää tai vaurioituu, on haltija velvollinen korvaamaan vahingon.

5. Saman koiran saatua kolmannen (3) kiinnityksen kiertopalkintoon, jää palkinto koiralle. Kiinnitysten ei tarvitse olla peräkkäisiä.

6. Jokaiselle kiertopalkinnon saajalle jää pienoismalja muistoksi.

7. Palkinnon haltija vastaa sen toimittamisesta seuraavan vuoden PoKS ry:n vuosikokoukseen.

Pisteet lasketaan seuraavan taulukon mukaisesti.
(PU/PN 2 5p)(PU/PN3 3p)(PU/PN 4 1p)
ROP 10pVSP 8p

RYP1 30pRYP2 25pRYP3 20pRYP4 15p
BIS1 66pBIS2 50pBIS3 45pBIS4 40p


Pisteiden mennessä tasan, ratkaisee voittajan BIS-sijoitusten lukumäärä ja tulos. Ellei millään koirista ole BIS-sijoituksia, ratkaisee tällöin RYP- sijoitusten lukumäärä ja tulos. Ellei näinkään saada voittajaa selville, verrataan aina alenevasti seuraavan korkeimman palkintosijan määrää ja tulosta. Paras uros/paras narttu sijoituksia pisteytetään vain mikäli pisteet ovat tasan eikä ylemmillä sijoituksilla saada voittajaa selville.

Sääntömuutosoikeus on Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:n hallituksella.