Vuoden nouseva tähti (näyttely)

1. Kiertopalkinnon on lahjoittanut Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:lle Leena Moilanen. Palkinto jaetaan yhdistyksen vuosikokouksessa, josta saajan on se noudettava. Ensimmäisen kerran palkinnosta kilpaillaan vuoden 2003 näyttelytuloksilla. Kiertopalkinnon voittaneelle jää pieni muistopalkinto.

2. Nouseva Tähti-kiertopalkinnosta kilpailevat yli 5-kk ja alle 9 kk ikäiset pennut näyttelytulosten perusteella. Tuloksissa huomioidaan Suomessa pidettyjen ryhmänäyttelyiden, kaikkien rotujen kansallisten koiranäyttelyiden, NORD-näyttelyiden sekä kansainvälisten koiranäyttelyiden sekä epävirallisten pentunäyttelyiden tulokset. Yhden koiran omistajista tai sijoituskoiran haltijan tulee olla Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:n jäsen. Näyttelytulokset huomioidaan siitä lähtien kun omistaja/omistajat tai sijoituskoiran haltija on liittynyt PoKS ry:n jäseneksi.

3. Kiertopalkinnon pisteiden laskussa huomioidaan enintään viiden (5) näyttelyn tulokset. Kiertopalkinnosta kilpailevien koirien näyttelytulokset toimitetaan PoKS ry:n ilmoittamaan osoitteeseen määräaikaan mennessä.

4. Pisteitä saa seuraavasti

Pentujen kilpailuluokan sijoituksen kaikissa näyttelyissä:

1. = 8pist

2. = 6pist

3. = 4pist

4. = 2pist

Kunniapalkinto 1 piste
Rop-pentu 10 pistettä
Vsp-pentu 8 pistettä

Epävirallisten pentunäyttelyiden RYP-sijoitukset:

1. = 8pist

2. = 6pist

3. = 4pist

4. = 2pist


Epävirallisten pentunäyttelyiden BIS-sijoitukset:

1. = 8pist

2. = 6pist

3. = 4pist

4. = 2pist


5. Tasapisteissä ensisijaisesti määrää BIS-sijoitukset, seuraavaksi RYP-sijoitukset. Jos näitä ei ole, niin useimmin ROP-pentuna ollut on voittaja. Ellei näinkään saada tasapisteistä ratkaisua, verrataan VSP-sijoituksia ja sen jälkeen kilpailuluokan sijoituksia alenevasti. Tasapisteissä vanhemman ikäluokan tulokset ovat merkittävimmät.

6. Kiertopalkinnon kulloinenkin haltija on velvollinen huolehtimaan palkinnosta niin, ettei se vahingoitu tai katoa. Haltija on velvollinen toimittamaan palkinnon yhdistyksen vuosikokoukseen, jossa se jaetaan uudelleen. Palkintoa ei saa lähettää postin välityksellä.

7. Jos pentuluokat jäävät tulevaisuudessa kokonaan pois näyttelyistä, saa PoKS ry menetellä kiertopalkintojen uudelleenkäyttöstä parhaaksi katsomallaan tavalla. Valokuvakansio jää yhdistykselle.

Sääntömuutosoikeus on Pohjois-Karjalan Seurakoirat PoKS ry:n hallituksella tai näyttelyjaostolla yhdistyksen päätöksen mukaisesti.