Penturyhmä alkaa 25.8!

21.7.2023

Pentupienryhmässä opetellaan tuntemaan omaa pentua, samalla opetetaan pennulle ihmisen kanssa työskentelyä eri lajien alkeiden perustyöskentelyn kautta (mm. toko, nose ja agility). Opetetaan pennuille perusasioita mm. istuminen, maahanmeno, odottaminen, luoksetulo ja toisten koirien ohittaminen. Ryhmässä pohditaan asioita kuten; Millä palkkaan pentuani? Miten sosiaalista palkkaa voi rakentaa? Miten teen onnistuneen treenin pennulleni? Millainen vire on hyvä? 

Pienryhmä sopii pennuille, joiden ikä on alle 12 kk, mutta tarvittavat rokotukset ovat jo kunnossa. Ohjaaja voi olla joko kokenut tai kokematon koiran kouluttaja. Ohjaajalta odotetaan kuitenkin kykyä oman työskentelyn pohdintaan ja aikaa kotiläksyille myös pienryhmän ulkopuolella. 

Ryhmän ohjaajana toimii Satu Kolehmainen. "Olen harrastanut erilaisia koiralaleja noin kuuden vuoden ajan. Harrastekavereina minulla on pitkäkarvaiset colliet noin 6 vuotias Miiko ja alle vuoden ikäinen Viuhti. Kilpailen Miikon kanssa rallytokossa (voi) ja tokossa (avo). Sen lisäksi collieduoni harrastaa noseworkkiä, metsäjälkeä ja hakua. Olen myös kouluttautunut rallytokon ja palveluskoiralajien vastaavaksi koetoimitsijaksi. Kouluttajana minulle tärkeää on, että ohjaajalla on treenisuunnitelma etukäteen mietittynä ennen kuin lähdetään tekemään koiran kanssa. Palkkauksen suunta ja oikea-aikaisuus sekä koiran vire ovat myös asioita, joita haluan opettaa ohjaajan huomaamaan koirastaan. Myös koirien ergonomia ja lajiturvallisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Pentujen treenit koostuvat onnistumisista, iloisesta mielestä ja tempuista leikin varjolla."

Penturyhmä pyörii pienryhmänä PoKSin hallilla perjantaisin klo 19.00-20.00. Ilmoittautuminen pienryhmään alkaa perjantaina 28.7.2023 klo 9.00 ja se tapahtuu Suomisportin kautta, jossa ryhmäpaikka samalla maksetaan. Ryhmäpaikan hinta on 90 EUR.