Viralliset agilitykilpailut ja agilityn piirinmestaruuskilpailut 27.-28.7.2024

17.6.2024

Tervetuloa virallisiin agilitykilpailuihin PoKS-hallissa osoitteessa Kaislakatu 7, Joensuu. 

Kilpailuiden yhteydessä ratkotaa Pohjois-Karjalan agilityn piirinmestaruudet yksilöissä ja joukkueissa!

 • Yksilökilpailuun osallistuvat 3-luokan koirakot jokaisesta säkäluokasta. Piirinmestaruus ratkotaan B- ja C-radan yhteistuloksella. Tarkemmat ohjeet täällä.
 • Joukkuepiirinmestaruus ratkokaan jokaisessa säkäluokassa viestiradalla. Joukkueessa voi olla koirakoita mistä tahansa tasoluokasta. Tarkemmat ohjeet joukkuekisaan löytyy alempaa.

Huom! Kilpailut pidetään ensisijaisesti kivituhkapohjaisella ulkokentällä.

Kilpailutiedot

Tuomarit: Seppo Savikko ja Stafanie Semkat

Tiedustelut: poksagilitykilpailut@gmail.com. Kisapäivän aikana yhteidenotto koetoimitsijaan puhelimitse.

Vastaava koetoimitsijat:

 

Kilpailupaikka: Kaislakatu 7, 80130 Joensuu.

Ilmoittautuminen: 13 €/startti. Joukkuekilpailu 15 €/joukkue

 • Sähköiseen ilmoittautumiseen pääsee tästä. Ilmoittautuminen päättyy 21.7.2024.
 • Joukkuekilpailuun ilmoittaudutaan tästä. Ilmoittautuminen päättyy 21.7.2024

Mittaus: Ilmoittaudu mittaukseen viimeistään 21.7.2027 tästä . Mittaukseen tulee ilmoittaa kaikki ne koirat joilla ei ole vielä vahvistettua mittaustulosta (D.10 Kokoluokan määritysohje)

Joukkuekilpailu

Joukkuekilpailu on epävirallinen ja viestimuotoinen hyppyrata. Joukkueessa tulee olla 4 koirakkoa. Mikäli joukkueessa on vain kolme koirakkoa, yksi koirakko suorittaa radan kahdesti.

Kilpailun eteneminen

Joukkuemestaruus ratkaistaan avoimella viestiradalla. Rata alkaa toisesta päästä kenttää ja loppuu toiseen päähän. Seuraava osallistuja saa lähteä kun edellinen on tullut maaliin. Aika alkaa ensimmäisen koirakon ylittäessä lähtölinjan ja katkeaa kun viimeinen osallistuja on tullut maaliin. Voittajajoukkue on se, jolla on nopein kokonaisaika.

Virheet

Mikäli koirakko tekee virheen radalla lisätään siitä aikavirhe joukkueen kokonaisaikaan. Riman pudotuksesta ja kiellosta aikavirhe on 5 sekuntia ja hylkäävästä virheestä 20 sekuntia.

Ilmoittautuminen

Joukkueeseen ilmoittaudutaan alla olevan linkin kautta. Osallistumismaksu on 15 euroa/joukkue. 

Yhdistys voi lähettää niin monta joukkuetta kuin haluaa. Ilmoittautuessa valitaan joukkueen kokoluokka ja tällöin joukkue kilpailee sen kokoluokan alimmilla hyppykorkeuksilla.  Joukkueessa voi olla saman kokoluokan koirakoita tai yhdistelmä kaikista niistä kokoluokan koirakoista, joille kyseinen hyppykorkeus on sallittu. 

Esimerkiksi:

 • XS + S = kisaavat S, hyppykorkeus 20 cm
 • S + M = kisaavat M, hyppykorkeus 30 cm
 • M + SL = kisaavat SL, hyppykorkeus 40 cm
 • SL + L = kisaavat L, hyppykorkeus 50 cm

Joukkueen koirakot voivat olla myös mistä tahansa tasoluokasta. Joukkueessa olevan koiran tulee olla virallisesti kisaikäinen ja rokotettu, mutta sen ei ole tarvinnut startata virallisesti. 

Tarkempia tietoja osallistumisoikeudesta löytyy Pohjois-Karjalan kennelpiirin säännöistä.

Kilpailujärjestys

kokojärjestys L-SL-M-S-XS

Lauantaina

1D (hr), tuomari Stefanie Semkat

1C (hr), tuomari, Stefanie Semkat

1B, tuomari Seppo Savikko

1A, tuomari Seppo Savikko

3A, tuomari, Stefanie Semkat

3B, tuomari, Stefanie Semkat 

3C (hr), tuomari Seppo Savikko

3D (hr), tuomari Seppo Savikko

 + Maksi (L) ja pikkumaksi (SL) joukkuiden piirinmestaruuskilpailu, tuomarina Stefanie Semkat

Sunnuntai

2D (hr), tuomari Seppo Savikko

2C (hr), tuomari Seppo Savikko

2B, tuomari Stefanie Semkat

2A, tuomari Stefanie Semkat

3A, tuomari Seppo Savikko

3B, tuomari Seppo Savikko

3C (hr), tuomari Stefanie Semkat

3D (hr), tuomari Stefanie Semkat

 + Medien(M) ja minien (S) ja pikkuminien (XS) joukkuiden piirinmestaruuskilpailu, tuomarina Seppo Savikko

Kisaajalle

Aikataulut

Lähtölista – 27.7.

Lähtölista – 28.7.

Joukkuelähtölistat

Tulokset

Piirinmestaruustulokset

Kilpailupaikka ja ajo-ohjeet

Kilpailupaikka sijaitsee osoitteessa Kaislakatu 7, 80130 Joensuu. Kilpailupaikkana on ulkokenttä kivituhkapohjalla. 

Poistu ohitustieltä liittymästä nro 24 ”Joensuu L / Käpykangas”. Käänny liikennevaloista ”Joensuu” -kyltin mukaisesti. Aja eteenpäin käännytään vasemmalle ”Kanervala”-kyltin mukaisesti. Poistu toisesta erkanemisliittymästä ja jatka 500 metriä suoraan. Halli sijaitsee tien päässä vasemmalla. Kisaajat voivat parkkeerata viereiselle tontille (kyltissä lukee PoKS ry. yksityisalue) tai kadun varteen. Hallin pihaan ei voi parkkeerata.

Hallin sisällä on buffetti, josta on saatavilla kahvia, teetä, kylmiä juomia sekä pikku purtavaa. Toimisto sijaitsee hallissa, rata-alueen päädyssä.

Saapuminen

 • Saavu paikalle noin puoli tuntia ennen ensimmäistä rataantutustumista. 
 • Kunkin tasoluokan ensimmäiset radat eivät ala ennen ilmoitettua rataantutustumisaikaa. Seuraavat radat voidaan kuitenkin aloittaa maksimissaan puoli tuntia aikaisemmin.
 • Hallin sisällä on häkkialue.
 • Muista ottaa mukaan koirasi rekisteritodistuksen, rokotustodistuksen, kilpailukirjan, mittaustodistuksen sekä mahdolliset lahjakortit. 
 • Keräämme kaikki kilpailukirjat. Toimitathan omasi toimiston edessä olevaan laatikkoon ennen oman kilpailun alkua. Kilpailukirjan voi hakea heti kun omat kilpailut ovat päättyneet. Muista tarkistaa ennen lähtöä, että kaikki tarvittavat tulokset on merkitty!
 • Lahjakortit jätetään nimellä varustettuna samalle pisteelle ja merkitään listaan tuoduksi. Tarkistamme rokotukset pistokokein.
 • Mikäli tarvitset kilpailukirjan, voit ostaa sellaisen infopisteeltä (4 € kpl)

Poisjäänti

 • HUOM! Kisoissa ei ole erillistä ilmoittautumista. Vain poissaolot ilmoitetaan ennakkoon tällä lomakkeella tai suoraan vastaavalle koetoimitsijalle.
 • Kilpailumaksun palautusta voi anoa alla olevalla linkillä. Anomus tulee lähettää viimeistään viikon kuluessa kilpailun päättymisestä. Osallistumismaksun palautus

Mittaus

 • Huomioithan, että mittaukseen tulee ilmoittautua erikseen ennen kilpailupäivää. Ensimmäinen mittaus maksetaan sagin tilille. Löydät ohjeet mittauslomakkeesta. Ilmoittaudu mittaukseen viimeistään kilpailun ilmoituksessa olevana päivämääränä TÄSTÄ
 • Mitattavia koirakoita pyydetään saapumaan hyvissä ajoin ja täyttämään kilpailukirja valmiiksi. Muistathan, että mittaukseen tulee olla ilmoittautunut etukäteen ja ensimmäisen mittauksen maksu suoritetaan SuomiSportin kautta. Esitä kuitti maksusta, jos et ole lähettänyt sitä ilmoittautumisen yhteydessä.
 • Mittaus tapahtuu kuvan osoittamassa paikassa. 
 • Huom! 1.1.2023 voimaan tulleiden sääntöjen mukaan kaikki koirat joiden viimeinen mittaustulos on 47-48 cm tulee mitata kilpailuissa uudelleen, mikäli se on mittaavan tuomarin puolesta mahdollista. Mittaukseen tulee ilmoittautua lomakkeen kautta etukäteen. Mittaus on maksuton.

Kilpailukäytännöt

 • Kunkin tasoluokan ensimmäinen rata alkaa aikaisintaan ilmoitettuna aikana. Muut radat voivat alkaa enintään puoli tuntia aikaisemmin.
 • Kilpailussa ei ole käytössä numerolappuja. Seuraa kuulutuksia ja kilpailun etenemistä tulospalvelusta
 • Ole hyvissä ajoin valmiina lähtöalueen lähellä ennen omaa vuoroa.
 • Vältä oleskelua lähtö- ja maalialueen lähellä ja anna suoritusrauha vuorossa olevalle koiralle.
 • Hallin kulmalta löytyy viilennyspiste koirille.
 • Palkinnot voi noutaa palkintopisteeltä. Tuomarit jakavat piirinmestaruuspalkinnot.

Yleistä

 • Ohjaajalla tulee olla A- tai B-kilpailulisenssi.
 • Koirien tulee olla tunnistusmerkittyjä mikrosirulla sekä rokotettuja SKL:n rokotussäännön mukaisesti.
 • Juoksunartut saavat osallistua kilpailuihin. Huomioithan tällöin, että koiralla on oltava punainen merkki hihnassa ja juoksuhousut muualla kuin startissa. Mainitsethan ilmoittautumisen yhteydessä mikäli koirallasi on juoksut. Voit ottaa tarvittaessa merkkinauhan ilmosta.
 • Koska kisapaikka sijaitsee lähellä asutusta, haluamme muistuttaa kaikkia kilpailijoita siisteydestä. Koirien kakkapusseja on saatavilla ilmoittautumispisteestä. Hallissa on 30 euron ulostussakko (pissa, kakka, oksennus). Sisälle sattunut vahinko tulee siivota ja maksaa sakko ilmoitustaululta löytyvien ohjeiden mukaan.

Sponsorit